Ultralyd er et diagnostiseringsverktøy og et viktig hjelpemiddel for å avdekke hva som feiler syke dyr. I tillegg kan det muliggjøre uttak av biopsier, samt benyttes ved fosterdiagnostikk. Ultralyd vil selvsagt kunne utføres ved Hedemarken Dyreklinikk.

Hva vi tilbyr

Som en del av oppussingen og fornyelsen av vår dyreklinikk, ble det etter overtakelse av nye eiere i 2013 investert i ny ultralydmaskin. Det gjør at våre dyktige veterinærer nå benytter seg av noe av det nyeste på markedet, og kan tilby et enda bedre tilbud til dyr i nærområdet. Vi har også en bærbar ultralydmaskin som muliggjør drektighetsundersøkelse av storfe.

Det er mange ulike tilfeller hvor ultralyd vil være fordelaktig. Noen eksempler på når det benyttes er:

  • Ved drektighetsundersøkelse.
  • Ved hjerteproblemer for å vurdere behov for medisinering.
  • Diagnostisering av sykdommer og helsetilstander som urinstein, cyster, svulster og livmorbetennelse.

Bestill konsultasjon i dag

Du kan enkelt bestille konsultasjon hos oss ved å ringe 623 50 001. Dersom det ansees som nødvendig, vil vi utføre ultralydundersøkelse eller fosterdiagnostikk her på klinikken.

Ofte stilte spørsmål

Det finnes ingen kjente risikoer tilknyttet ultralydundersøkelse av dyr, verken for dyret eller mennesker i samme rom. Det er dermed ikke noe å være urolig for. I noen tilfeller kan det samtidig oppstå noe hudirritasjon etter barbering og/eller etter bruk av gele. Skulle dette skje, anbefales det å skylle huden på det irriterte området med vann.

Ultralyd utføres i våken tilstand. I noen tilfeller kan det være nødvendig med beroligende middel dersom det er vanskelig å få dyret til å holde seg i nødvendig ro.

Nei, det er helt smertefritt.